Här är mina workshops &

Kurser

 

från grupp till team

– glädje & trygghet på arbetsplatsen

“Arbetsglädje för mig är mina kollegor!” är ett svar som jag ofta får höra när jag frågor hur du får arbetsglädje på din arbetsplats. Det jobbar vi med i denna kurs.

Retorik & Presentationsteknik

– få andra att lyssna & agera

I denna kurs lyfter jag fram de grundläggande delarna i retorik och presentationsteknik och hur du bäst når ut och fram med ditt budskap.

retoriskt ledarskap

– så leder du med värme och tydlighet

Att vara chef när det går bra är ganska enkelt, men när det blåser storm så sätts dina ledaregenskaper på prov. I den här kursen gör vi dig till en chef som står stadigt när det blåser!

Retorik för kvinnor

– gör din röst hörd!

“Men lilla gumman! Hur tänkte du nu?” En alltför vanlig nedsättande kommentar som är en form av härskarteknik.  I den här kursen kommer vi bla lära oss hantera dem.

Träning ger färdighet

Jag har “träningspassen” och du har viljan att utvecklas!

Få föds till talare eller till fulländande kommunikatörer. Som med allt annat så kräver det träning och insikter i hur vi människor tar till oss information.

Med kunskap om hur och varför vi gör saker, säger saker och agerar kombinerat med träning så kan alla bli bättre och tydligare i sin kommunikation.

I mina kurser får du strategier, du får träna och framförallt får du inspiration i hur du ska kommunicera på bästa sätt. Vilken kurs som passar dig bestämmer du.

 

“Den bästa retorikkursen jag har gått, detta tack vare Anna som fick oss i gruppen att slappna av och känna en gemenskap.”

Retoriskt ledarskap

 

Så leder du med värme och tydlighet

“Men det är väl ändå chefens ansvar?” Nja eller är det alltid så? I många fall har du som chef ett ansvar, ja och ibland kan det säkert kännas ensamt och tufft men med rätt retorik kommer du som människa att hitta nya vägar i ditt ledarskap. Ledarskap är kommunikation eftersom vi oftast vill att det vi säger ska leda till något specifikt, exempelvis till handling, ökat engagemang eller delaktighet. I kombination med tydlighet och öppenhet kring budskapets karaktär skapas därför tillit i ett ledarskap.

I denna kurs lyfter jag därför fram de grundläggande delarna i retoriken och hur du kan använda dem för att förbättra och utveckla ditt ledarskap.

Innehåller bland annat
 • Kroppsspråket och rösten som skapar engagemang och förtroende
 • Kommunikationens grunder och hur du använder dem i ledarskapet
 • Härskartekniker och hur de upptäcks och hanteras
 • Feedback- att ge och få konstruktiv kritik
 • Hjärnan och hur vi motiverar den
 • Argumentationsmodellen steg för steg
Kursen är för dig som vill

Bli en bättre chef och ledare som skapar en arbetsplats där medarbetarna är trygga, glada och motiverade.

Målgrupp

För chefer, ledare och verksamhetsledare som vill utveckla sin retoriska förmåga i det personliga ledarskapet och i sina presentationer.

Upplägg & Längd

1-2 dagar, som kan delas upp i halvdagar eller tex 1 dag på plats + digitala träffar. Självklart går hela upplägget att göras enbart på plats eller digitalt.

Pris

Kontakta mig för en offert.

 

“Mycket bra. Jag skulle kunna lyssna på henne i evigheter! Så klok och varm hon är. Hon framför kursinnehållet på ett utomordentligt sätt och jag kommer ihåg i princip allt. Alla borde gå denna kurs!”

 

Johanne Lindgren, AB Bostaden

 

 

 

Retorik&

presentations-teknik

Nå inte bara ut, utan även fram!

 

Hur många gånger har inte du sett en PowerPointpresentation som sakta men säkert har sövt dig? Eller deltagit vid ett digitalt möte där du tappar fokus och intresse?  Misströsta inte för det går att bli en presentatör som vänder de typiska situationerna till att istället känna WOW och JAHA! Du behöver bara träna och få rätt verktyg för att uppnå detta. I denna kurs så ger jag dig därför alla mina bästa tips på hur du bland annat hanterar nervositet, hur du förbereder dig på bästa sätt och hur du tex ska använda ditt kroppsspråk och storytelling för att skapa intresse och förtroende.

Innehåller bland annat
 • Retorikens ethos, logos och pathos och hur du kan använda dem
 • Presentationsteknik- steg för steg
 • PowerPoint- hur du bygger den och skapar WOW-känsla
 • Kroppsspråket & rösten som skapar engagemang och förtroende
 • Snygga verktyg för din presentationsteknik som inte är PowerPoint
 • Övervinn din nervositet
 • Berättelserna som gör att mottagaren minns dig och budskapet
 • Bygg din egen “Hisspitch” och öva
 
Kursen är för dig som vill

Bli en bättre talare som med trygghet kan kommunicera samt presentera så att andra förstår och övertygas.

Målgrupp

Alla som vill förbättra sin kommunikation och presentationsteknik oavsett yrke.

Upplägg & Längd

1-2 dagar, som kan delas upp i halvdagar eller tex 1 dag på plats + digitala träffar. Självklart går hela upplägget att göras enbart på plats eller digitalt.

Pris

Kontakta mig för en offert.

“Kan varmt rekommendera Anna som utbildare i retorik. Med härlig känsla och engagemang har min säljkår, mina säljledare och jag själv under en heldag tränat på att kommunicera enligt retorikens tre grunder. Våra säljbesök är nu mer personliga, mer byggda på fakta och med ett helt annat engagemang.” 

Hans Tham, Försäljningschef Aftonbladet

Från grupp till tea

Arbetsglädje, härskartekniker & kultur

 

“Det sitter i väggarna!” Eller gör det det? Nej det sitter faktiskt i människorna på arbetsplatsen och det är där det börjar. Under mina 12 år som simmare så befann jag mig alltid i någon form av grupp, ett team och med en eller flera ledare. Det gjorde att jag tidigt lärde mig om teambuilding, ledarskap och att leda sig själv. Alla bidrar till att teamet mår bra.
 
Så ställ er frågan: Hur fungerar kommunikationen mellan anställda, avdelningschefer, VD och styrelsen? Brister kommunikationen i något led? Kan en VD få alla att gå i samma takt mot samma mål? Förekommer härskartekniker på arbetsplatsen som påverkar arbetsmiljön negativt och hindrar effektiv kommunikation, gemenskap, och resultat? Vi har alla olika utmaningar men alla kan utvecklas och jag kan hjälpa er att förbättra ert team, ledarskap och arbetsmiljö.
 
Kursen är för dig som vill

Förbättra kommunikationen mellan de olika leden på en arbetsplats. Sträva efter att använda kommunikation som är förtroendeingivande, inspirerande och tydlig på arbetsplatsen.

Målgrupp

Företag, organisationer eller offentlig förvaltning som vill förbättra kommunikationen på arbetsplatsen.

Upplägg & Längd

1-2 dagar, som kan delas upp i halvdagar eller tex 1 dag på plats + digitala träffar. Självklart går hela upplägget att göras enbart på plats eller digitalt.

Pris

Kontakta mig för en offert.

 
 
 
 

 

”Tack för en mycket engagerande, inspirerande och interaktiv dag! En skräddarsydd agenda för oss och ett framförande som träffade mitt i prick. Många skratt blandat med allvarliga reflektioner och korta övningar gjorde att dagen kändes alldeles för kort.”

 

Jörgen Larsson försäljningschef Tieto

 

Retorik för kvinnor

It’s a mans world – men ändå kan vi ta plats som kvinna.

Sverige räknas som ett av världens mest jämställda länder men hur ser det egentligen ut i samhället och på våra arbetsplatser? Många kvinnor upplever att det ändå är svårt att göra sin röst hörd i ett samhälle som till största del fortfarande domineras och styrs av män. Under den här kursen ger vi dig verktyg så att det blir lättare att nå ut och fram med din röst.

Dagligen hamnar vi i situationer då vår kommunikativa förmåga sätts på prov, till exempel på personal- och planeringsmöten, vid presentationer, i kundkontakter, vid försäljning eller när det uppstår konflikter. För att då komma till tals i dessa situationer så behöver kvinnor lära sig olika tekniker och använda hjälpmedel som finns förfogande för att öka deras självförtroende och bli säkrare i sin kommunikation.

 
Kursen är för dig som vill

Få tydliga verktyg i hur du kan göra din röst hörd, hantera härskartekniker och bli en person som är stark och trygg i sin kommunikation.

Målgrupp

Kursen är riktad enbart till kvinnor i olika positioner. Dock går kursen att få till blandade grupper. Hör då av er för en skräddarsydd kurs.

Upplägg & Längd

1-2 dagar, som kan delas upp i halvdagar eller tex 1 dag på plats + digitala träffar. Självklart går hela upplägget att göras enbart på plats eller digitalt.

Pris

Kontakta mig för en offert.

 

 

“Anna är väldigt empatisk, engagerad, kunnigt och väldigt inspirerande. I den lilla grupp vi var fick vi väldigt mycket tid till utvärdering och hann med att “vädra” egna infallsvinklar och erfarenheter vilket Anna tog sig tid med men ändå hann med det hon ville ge oss i kursen. Jag tror verkligen att jag kommer ha med mig flera olika verktyg från kursen. Både hur jag beter mig inom min roll i yrkeslivet men också som privatperson och medmänniska.”

 

Johanna Sundström, Försäkringshuset i Jämtland

sagt om anna

Anna guidade med säker hand våra entreprenörer genom en digital heldag med fokus på pitch, argumentationsteknik och retorik. Hon engagerade och aktiverade deltagarna, var skicklig på att skapa energi i dagen och gav våra entreprenörer värdefull kunskap och pepp! Tack för en givande, lärorik och inspirerande workshop!”

Lisa Kejving

Affärscoach Go Business

“Vilka dagar! Alimak Hek gick en två-dagars kurs i presentationsteknik med Ricknells Retorik. Med stor kunskap, entusiasm och en härlig energi lyfte Anna oss till en ny nivå när det kommer till presentationer som vi har haft stor nytta av i internationella sammanhang. Vi vill varmt rekommendera Annas kurser.”

Andreas Magnusson

Alimak Hek

Anna

Retorikern från norr

Ricknells Retorik

Ditt meddelande har tagits emot.

13 + 9 =

Kontakt

Här når du mig

anna@ricknellsretorik.se

070-258 94 88

Ricknells Retorik AB
Stormstigen 8
931 51 Skellefteå